Rodmill Lane

Construction work is progressing on 7 deep plan terraced houses on an industrial back-lands site in Brixton.

The houses occupy a tight triangular site on Rodmill Lane, tucked behind a McDonalds and the rear gardens of surrounding houses. The tapered plan form allows front doors and kitchens to activate the lane, and living spaces to open up onto a rear communal garden. Bedrooms occupy the middle level and a top floor roof terrace provides private amenity space. A central lightwell brings daylight into the plan, illuminating the dining area and connecting spaces.

The highly insulated envelope, triple glazing and MVHR system contribute to the 35% carbon reduction and offer the residents homes with enhanced wellbeing.

View on Map
RIBA Chartered Practice Logo
UK Green Building Council Logo
BSi 14001 Environmental Management Logo
BSi 9001 Quality Management Logo